معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد در گفتگو با فرهیختگان مطرح کرد: انتشار 400 مقاله بین‌المللی توسط اساتید واحد مشهد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی ، جواد بهارآرا، معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در گفتگو با فرهیختگان درخصوص عملکرد این واحد برای رسیدن به دانشگاه نسل سومی و کارآفرین اظهار کرد: «حسب تاکیدات مقام معظم رهبری، در این واحد دانشگاهی اولویت با فعالیت‌هایی است که در جهت حرکت به‌سمت اقتصاد دانش‌بنیان باشند. دانشگاه‌های معتبر دنیا که امروزه نسل سوم نامیده می‌شوند، نه‌تنها در آموزش و پژوهش، بلکه در فناوری فعال و چرخه اقتصادی از طریق فروش فناوری نقش عمده‌ای‌ را ایفا می‌کنند.»

او اضافه کرد: «در این راستا رویکرد کیفی‌سازی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد با هدف تبدیل شدن به دانشگاه نسل سوم با سرعت بیشتری پیش می‌رود و آما‌یش سرزمینی درحال انجام است. همچنین در راستای تبدیل شدن به دانشگاه نسل سوم درحال رایزنی با صنایع و معادن هستیم و توانسته‌ایم تفاهمنامه‌ها و قراردادهای مختلفی با مراکز مهم صنعتی و معدنی منعقد کنیم که به‌طور مثال می‌توان به تفاهمنامه‌ و قراردادهایی با آستان قدس‌رضوی، اتاق بازرگانی، اتاق اصناف، شهرک‌های صنعتی، آموزش‌وپرورش و صنایع دفاعی اشاره کرد.» معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در ادامه گفت: «طرح‌های مختلفی که توسط سازمان دانشگاه آزاد اسلامی ازجمله پایش، پویش، آمایش، شرکت‌های دانش‌بنیان، مراکز رشد و مراکز تحقیقاتی ارائه شده، همگی در راستای تبدیل شدن به دانشگاه نسل سوم و کارآفرینی است. درحال‌حاضر سهم دانشگاه آزاد اسلامی مشهد دو برنامه برای حاشیه‌نشینی و صنایع گوگردی است که در این دو برنامه علمی بیش از دوهزار زمینه پژوهشی تعریف شده و استادان و دانشجویان از سراسر کشور می‌توانند با انتخاب این زمینه‌های پژوهشی زمینه‌های تشکیل شبکه علمی در این راستا را با هدف ایجاد فناوری مهیا کنند.»

بهارآرا درخصوص تعداد پژوهش‌های انجام‌شده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، عنوان کرد: «این دانشگاه با داشتن شاخص اچ‌ایندکس 91 درسامانه علم‌سنجی دانشگاه آزاد اسلامی توانسته رتبه سوم کشوری را به‌دست‌ آورد. همچنین تاکنون اعضای هیات‌علمی واحد مشهد بیش از چهارهزار و 480 مقاله معتبر بین‌المللی را در این سامانه ثبت کرده‌اند که بیش از 56 هزار بار در منابع معتبر بر آنها استناد شده است.»

او درباره فعالیت‌های علمی پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد افزود: «25 درصد این مقالات در نشریات معتبر بین‌المللیQ1 منتشر شده‌اند که 640 مقاله از آنها با همکاری پژوهشگران خارج از کشور انجام گرفته‌ است. در سال 2021 اعضای هیات‌علمی واحد مشهد بیش از 400 مقاله بین‌المللی منتشر کرده‌اند که حدود 25 درصد این مقالات با همکاری با دانشمندان بین‌المللی بوده‌اند. در سال 1400 بیش از 500 مقاله در نشریات معتبر وزارتین چاپ شده است.»

او گفت: «همچنین امسال بیش از 60 جلد کتاب توسط اعضای هیات‌علمی تالیف یا ترجمه شده که برخی از آنها در انتشارات معتبر دانشگاهی و حتی بین‌المللی به چاپ رسیده‌اند.»
بهارآرا در ادامه اظهار کرد: «رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد با هدف حل مسائل جامعه بوده و دانشگاه طرح‌های برون‌دانشگاهی و درون‌دانشگاهی را با تاکید و حمایت بیشتری دنبال می‌کند.»

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد درخصوص اجرای طرح پویش در این دانشگاه، عنوان کرد: «در طرح پویش واحد مشهد با تقویت ارتباط بین صنایع گوناگون این تعامل دوسویه را گسترش داده و نیروی انسانی مشترک توسط دانشگاه با صنعت درحال پرورش است. این دانشگاه تاکنون توانسته 40دانشجو در قالب طرح پویش را به مراکز خصوصی و دولتی -که با آنها همکاری مستقیمی دارند- معرفی کند و همچنین دانشکده مهارت و کارآفرینی این دانشگاه برای اجرای بهتر همین هدف تشکیل شده و متولی پیگیری طرح پویش دانشگاه است.»

او درخصوص تعداد و عملکرد مراکز تحقیقاتی در این واحد دانشگاهی اظهار کرد: «مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان ‌رضوی در سال 1400 توانسته علاوه‌بر توسعه و ارتقای سطح برخی مراکز تحقیقاتی موجود با تاسیس دو مرکز تحقیقاتی و یک واحد پژوهشی مستقل درسطح استان، زمینه مناسبی را برای حرکت به‌سمت دانشگاه‌های نسل جدید فراهم کند و امروز ۹ مرکز تحقیقاتی/پژوهشی در عرصه تحقیقات نوآورانه و کارآفرین ذیل معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد و خراسان‌رضوی فعالیت می‌کنند.» او در ادامه گفت: «حوزه مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی با رویکرد جذب سرمایه بیرون از دانشگاه و انجام پژوهش‌های نوآورانه در مهرماه سال‌جاری مجوز نهایی تاسیس واحد پژوهشی مستقل با عنوان توان‌بخشی رباتیک و بیوفیدبک در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد را اخذ کرده است. با توجه به دستاوردهای علمی ارزشمند مرکز تحقیقات بیولوژی کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در زمینه تولید علم و کسب دانش فنی و همچنین با توجه به داشتن زیرساخت‌های مناسب و حضور اساتید برجسته این مجموعه در سطح کشور، طی ارزیابی‌های مستمر توسط اداره‌کل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در سال 1400 این مرکز موفق به کسب رتبه یک کشوری شده است.»

او افزود: «دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد با داشتن مرکز رشد تخصصی تجهیزات و فناوری‌های سلامت که در آن 14 هسته و 12 واحد فناور مستقر است به حمایت از طرح‌های فناورانه اقدام کرده و با توجه به برنامه‌های توسعه‌ای دانشگاه در راستای رویداد گام دوم با برگزاری چند استارتاپ‌ویکند و ایده‌آرا درصدد جذب و حمایت از طرح‌های فناورانه بیشتری است. همچنین درحال انجام اقدامات و حمایت‌های لازم برای کسب مجوز شرکت دانش‌بنیان توسط واحدهای فناور است. سرای نوآوری و سلامت دانشگاه با راه‌اندازی مرکز آموزشی کسب‌وکار تاکنون 27 کارگاه آموزشی جهت تربیت نسل کارآفرین برگزار کرده است.»